NÁVOD NA ZDRAVOU TORTILLU

INGREDIENCE:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nahrubo
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 konzerva krájených rajčat
  •  sůl
  • 100 g čedaru, strouhaného nahrubo

SALSA:

  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 malá červená cibule, krájená nadrobno
  • hrst čerstvého koriandru, nasekan

K PODÁVÁNÍ:

  • 1 zralé avokádo, oloupané a bez pecky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 tortillové placky

 

POSTUP:

Na oleji zpěňte cibuli a česnek. Přidejte propláchnuté a scezené fazole, rajčata, osolte a duste 20 minut do zhoustnutí. Rozmačkejte částečně vidličkou, a když směs trochu zchladne, přimíchejte čedar.

 

Promíchejte přísady na salsu, osolte a dejte na 10 minut rozležet. 

Avokádo nakrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou, česnekem a olejem a osolte.

 

Do středu tortilly dejte pruh fazolí, salsu, avokádo i zakysanou smetanu. Na jednom konci přehněte kolmo asi 3 cm přes náplň, aby pak spodem nevytékala. Pak zaviňte a podávejte.

 

Dobrou chuť!

 

 

Autor: Expert na výživu Jan Jiráň

 

Pokud hledáte pomocnou ruku ve výživě a cvičení mrněte na naše služby ZDE

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.