ČERVENÁ ČOČKA S VEJCEM, TOFU A SALÁTEM

 

INGREDIENCE:

 

  • ½  šálku červené čočky
  • ½ BIO Tofu
  • 1 vejce
  • 1 menší žlutá paprika
  • 1 baby špenát
  • 3 cherry rajčátka
  • ghí / olivový olej
  • ½  limetky nebo citronu
  • česnek, majoránka
  • sůl, pepř

 

POSTUP:

Jako první si uvaříme červenou čočku. Lehce jí v sítku propláchneme pod tekoucí vodou, abychom ji zbavili případných nečistot. Omytou čočku zalijeme v hrnci dostatečným množstvím vody (zhruba na půl šálku čočky připadne šálek vody), osolíme a necháme pod pokličkou vařit. Červená čočka se vaří opravdu krátce, dejte pozor ať jí nerozvaříte a nemáte z ní kaši. Nakonec přidáme česnek a majoránku k dochucení.

Zeleninu do salátu (baby špenát, rajče, papriku) opláchneme a nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, zakápneme limetkou nebo citronem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme olivový olej a celé promícháme.

Na pánev dáme Ghí a až bude pánev dostatečně rozehřátá, rozklepneme vajíčko (dáme si pozor, aby žloutek zůstal celý) a poté dle chuti osolíme a opepříme. Vajíčko osmahneme dle vlastní preference – na hniličku, propečenější,…

Můžeme zároveň i nakrájené Tofu přidat na pánev a osmahnout.

Nyní máme vše uvařené a osmahlé, můžeme tedy servírovat jídlo na talíř.

 

Dobrou chuť!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.