Jako první si uvaříme červenou čočku. Lehce jí v sítku propláchneme pod tekoucí vodou, abychom ji zbavili případných nečistot. Omytou čočku zalijeme v hrnci dostatečným množstvím vody (zhruba na půl šálku čočky připadne šálek vody), osolíme a necháme pod pokličkou vařit. Červená čočka se vaří opravdu krátce, dejte pozor ať jí nerozvaříte a nemáte z ní kaši. Nakonec přidáme česnek a majoránku k dochucení.
Zeleninu do salátu (baby špenát, rajče, papriku) opláchneme a nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, zakápneme limetkou nebo citronem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme olivový olej a celé promícháme.
Na pánev dáme Ghí a až bude pánev dostatečně rozehřátá, rozklepneme vajíčko (dáme si pozor, aby žloutek zůstal celý) a poté dle chuti osolíme a opepříme. Vajíčko osmahneme dle vlastní preference – na hniličku, propečenější,…
Můžeme zároveň i nakrájené Tofu přidat na pánev a osmahnout.
Nyní máme vše uvařené a osmahlé, můžeme tedy servírovat jídlo na talíř.
Dobrou chuť!